AMSTERDAM: BAK FASADEN

God dag mine fine lesere!

Nå er jeg hjemme igjen, borte bra, men hjemme best! Eller hva? Jeg har jo ikke vært borte mer enn litt over en uke, men det føles faktisk ut som en evighet. Vel, det skyldes kanskje at jeg har vært i Tyskland, Italia, Frankrike og Nederland, på en uke... Ja.. Ganske mye, haha. Så det å ta en digg lang dusj hjemme, ja det føltes døds digg ut!

Som dere sikkert allerede har fått med dere, var mitt siste stopp før avriesen hjem, Amsterdam. WOW for en by! Dette er en by som passer meg PERFEKT. Amsterdam har super bra shopping, og et enormt utvalg av cafer! Så dere kan vel tenke dere hvor godt jeg trivdes der.. Likevel lå det mer bak Amsterdam enn det jeg trodde.. Dere har kanskje hørt at Amsterdam har ganske frie tøyler rundt Weed og Horer.. Vel det er helt klart tilfelle.. I Amsterdam er det en viss plass som blir kalt "RED LIGHT DISTRICT", noe som består av masse COFFEE SHOPS (Da snakker vi om Cafer der man kan sitte åpentlyst å smoke weed) og prostituerte all over the place. Da mener jeg bokstavligtalt OVERALT. Det var rett og slett glass-dører overalt som det da sto prostituerte å viste seg frem i. Det var rene helevtte på jord, og jeg hadde så utrolig vondt inn i meg, når vi gikk rundt å tittet.. Ja, det er nemlig vanlig som turist å oppsøke område, ettersom vi er nysgjeriige. MEN gud så mye skam har jeg aldri følt før, der gikk alle vi turistene rundt å tittet på at andre levde i et helvette. Hva faen er det for noe tull? Jeg har aldri helt klart å tenke så mye på prostitusjon, men nå klarer jeg ikke å få det ut av tankene. Selv om jeg siiter trygt og behagelig i sofaen hjemme, selv om jeg slipper å se på det mer, er jeg nå fult klar over at de står der, og at sånn er det. Jeg føler meg så sykt hjelpeløs, og frustrert. For det er skjebenen deres, og stå i et vindu for salg. De er ikke lenger mennesker, men de har blitt til et objekt. Et marked der du kan få alt fra tykk til tynn, lyst til mørkt. Hvorfor så stor utvalg? Hvorfor står de der? Fordi det er masse ekle og fæle mennesker som har behov for det. Hadde det ikke vært behov, hadde det heller aldri vært et marked. Det værste av alt, var å se hvor mange gutter som var der. Gutter som hadde dratt til Amsterdam for å ¨kjøpe seg sex. Unge gutter som helt klart klarer "å få seg noe" uten å måtte kjøpe det, men velger å dra ned dit for spenningens skyld. Det er helt utrolig. Tenk at en så vakker by, kan ha en så mørk hemmelighet, vel i dette tilfelle er jo ikke dette en hemmlighet, for i Amsterdam er det lov. Men hva med i Norge? Joda, det finnes her også, men her er det ulovlig, så her slipper vi å se det, men er det noe bedre? Nei. Det er overalt, og alle de der ute som kjøper det, enten for behovet eller spenningens skyld, de burde virkelig føles seg skitne.
 Det ser helt klart ut som dukker,men det er det ikke.. Beklager for dårlig kvalitet, men følte det var veldig fælt å ta bilde at det...

Her ser dere en weed butikk, som da hadde alt du måtte trenge for å bli høy. Gatene var fulle av sånne butikker.

Jeg valgte å skrive om dette, rett og slett fordi jeg syns vi alle er så utrolig flinke til å ignorere det. Ignorere at det faktisk er et ekstremt stort marked, selv i Oslos gater. Jeg syns det er viktig at folk ser det, for det skjer.

Jeg håper dere får en fin dag videre folkens, så snakkes vi litt senere!

SMASK:*

3 kommentarer

eleanorjc

16.07.2014 kl.13:09

Fin blogg

konfettidryss

16.07.2014 kl.17:26

merkelig hvordan du kan ha så sterke meninger om prostitusjon, og likevel gå imot reglene de har, som da er: ikke ta bilder av dem. Det henger skilt over alt om at det forbudt å fotografere dem.

Dobbeltmoralsk?

Rebecca

16.07.2014 kl.17:29

Jeg har på ingen som helst måte ikke fulgt reglene deres. Det sto ingen skilt, og jeg var ikke klar over det. Men så fint at du sier i fra da.

Skriv en ny kommentar

Rebecca Askildsen

17, Oslo

Jeg er Rebecca og jeg er 17 år fra den skjønne hovedstaden Oslo. Bloggen min handler om min hverdag, sminke, reising, IT-fashion og andre interesser. Enjoy! Kontakt: Rebecca.v.askildsen@gmail.com

Instagram

Kategorier

Arkiv

hits